top of page
CoCon.png
Je bedrijf als spiegel

Het mag geen groot nieuws zijn dat jouw bedrijf groeit als jij groeit als persoon. Omgekeerd weerspiegelen knelpunten in jouw bedrijf wellicht ook -vaak onbewuste- stukken in jou waar het nog niet helemaal vrij stroomt.

In het vakjargon van het systemisch werk zeggen we dan vaak dat bijvoorbeeld een hapering de cashflow of bij de zichtbaarheid van je bedrijf iets representeert. Daarmee bedoelen we dat in een situatie die zich nu stelt iets zichtbaar wordt (symptoom) van jouw relatie tot bijvoorbeeld grotere thema's als mogen ontvangen of jouw plek innemenVoelbaar maken wat zichbaar isHet symptoom dat via de spiegel van jouw bedrijf zichtbaar wordt, wordt via lichaamsgerichte opstellingen in jouw lichaam voelbaar. Dat heeft als unieke voordeel dat je op deze manier kan aanspraak maken op de onfeilbare wijsheid van je lichaam en zo véél verder kan kijken kan alleen het symptoom.

The body keeps the score

Je lichaam reageert op wat het voelt. Ga maar na in je lichaam wat er gebeurt als het bijvoorbeeld koude, warmte, blijdschap of ontroering voelt. Andere -en vaak 'moeilijkere'- gevoelens zoals angst, verdriet, teleurstelling, eenzaamheid of boosheid herkennen we als mens soms niet meteen. Het is dan vaak enkel via zorgvuldige aanwezigheid bij je lichaam dat deze gevoelens zich tonen. 

 

Ik trap een open deur in als ik zeg dat gevoelens ertoe dienen 'om gevoeld' te worden. Toch is dit verre van evident: hoe vaak zorgen omstandigheden, contexten of momenten ervoor dat je de gevoelens opzij zet om te kunnen blijven functioneren? Gevoelens die niet uitgedrukt (kunnen) worden, zetten zich vast in het lichaam. We spreken dan over gestolde gevoelens.

Bijzonder genoeg stellen we via opstellingen vast dat gestolde gevoelens zelfs van generatie op generatie worden doorgegeven...en nu zichtbaar worden via jouw bedrijf. 


Over mij
 

Als familieopsteller en systemisch coach begeleidde ik sinds 2019 meer dan 1.000 familieopstellingen, bijna uitsluitend in de natuur. Dit doe ik zowel individueel, voor koppels/gezinnen, in groep als via dans. Daarbij heb ik me de laatste jaren meer en meer verdiept in het lichaamsgericht opstellen via opleidingen bij Stefanie Bussing (2021 - 2022 - 2023) en te integreren bij het systemisch werken in de natuur dat ik leerde van Jawi Bakker (2019 - 2020).

De voorbije jaren merkte ik op hoe steeds meer professionals beroep deden op het systemisch werk om zowel zichzelf als de dynamieken binnen hun bedrijf beter te leren begrijpen. Vanuit die vraag ben ik me verder gaan verdiepen en bijscholen in systemische loopbaanbegeleiding (via Systo in 2022 en via NextStep in 2023). 

Cocon is de afkorting van 'corporate constellations' en is daarmee een project waarmee ik collega-ondernemers, leidinggevenden en teams ondersteun in het manifesteren van hun zielsmissie via bewustwording en persoonlijke groei. 

 

Ik ben er rotsvast van overtuigd dat wij als -bewuste- ondernemer en werknemer van vandaag de wereld van morgen maken. Mijn hart maakt steeds opnieuw een sprongetje van blijdschap als ik zie welke prachtige professionals steeds weer mijn pad kruisen en via deze methodiek stappen in de wereld zetten. 

At the end of the day, we're all just walking each other home.

 

Praktische info
 

Locaties:
- in de natuur: Kalmhtoutse heide of domein van Vordenstein
- binnen: Het Zomerhuis van Inne in Ekeren of Feel Connected Praktijk in Duffel 

Uitwisseling:
Traject van 3 sessies, voorafgegaan door een intakegesprek

Intakegesprek steeds via videobellen: € 105 excl btw (30 tot 60min)
Traject: € 749 excl btw
elke sessie duurt 1,5 tot 2,5u. Bij extreme weersomstandigheden (onweer, storm, gladheid) kunnen sessies last minute verplaatst worden in overleg.

Wegens het grote aantal aanvragen, kunnen afspraken momenteel enkel telefonisch aangevraagd worden via 00 32 (0) 486 10 11 96 .


 

 


 

bottom of page