top of page

Lichaamswerk

Systemisch lichaamsluisteren en het Lomilomi-ritueel 

Ik geloof graag dat je lijf een ontzettend wijs instrument is, dat feilloos geprogrammeerd is om te overleven. Een lichaam doet nooit iets 'zomaar'.

Lees meer over Systemisch lichaamsluisteren

Lees meer over het Lomilomi-ritueel 

Systemisch lichaamsluisteren

Geprogrammeerd zijn om te overleven wil niet per sé zeggen 'gezond zijn'. Als zoogdier ben je een belangrijke periode in je leven afhankelijk van een ouder of verzorger om in leven te blijven. Die zorg en liefde heb je nodig, anders ga je dood. 
Het zekerstellen van die zorg en liefde van een ander is dus bijzonder belangrijk, waardoor er automatisch -heel sterke- loyaliteiten ontstaan. Het gaat tenslotte over overleven, waarvoor je geprogrammeerd bent.

In het onderzoeken van die loyaliteiten, is je lichaam dus een leidende factor. Wat leidt tot overleven, wat niet? Wanneer ben ik loyaal, wanneer niet? 

Waarom heeft jouw lichaam er een belang bij om (chronische) klachten te ontwikkelen of ziek te worden? Waar is het daarmee loyaal aan? Hoe zou het zijn om op deze manier bijvoorbeeld naar erfelijke ziektes te gaan kijken? Via dit soort van opstellingen laten we de grote wijsheid die in jouw lichaam zit aan het woord en daarmee het verborgen belang achter de klacht.

Via de systemische basisprincipes (ordening, eigen plek, insluiting en balans tussen geven en ontvangen) gaan we via jouw lichaam en de symptomen aan de slag. Zo kunnen we erkenning geven, bedding geven, getuige zijn en afstemmen op de levenskracht. Jouw levenskracht. Voorbij de loyaliteiten. 

Systemisch lichaamswerk en opstellingen met het lichaam zijn een vorm van lichaamswerk die geen massage is en waar geen aanraking plaatsvindt, maar waar ik wel vaak een behandeltafel voor gebruik.

 
Hoe dichter je in contact bent met je lichaam, hoe beter je zal merken dat je lichaam resoneert en reageert op wat er buiten je gebeurt, maar ook wat er binnenin gebeurt. Dan bedoel ik niet enkel de fysieke reacties zoals reactie op warmte, koude, nabijheid, voeding en omgeving, maar ook je emoties en gedachten(patronen).

Het is in geen enkel geval een vervanging voor een medische behandeling. Het kan wel op een andere laag iets vrijgeven waardoor de ziekte niet meer opnieuw geleefd hoeft te worden. 

Dit schreven anderen over een lichaamsgerichte opstelling:
 

"Wim had alles voorzien en ik kon me comfortabel zetten/leggen. Ik werd zacht en heel mooi begeleid naar de reis door mijn lijf. Bij sommige plekken bleven we wat langer stil staan en door de juiste vragen van Wim kon ik naar diepere lagen gaan. Er werden diepe stukken geheeld en ik kreeg mooie waardevolle inzichten die ik sinds die innerlijke reis meer en meer integreer in mijn leven waardoor ik nog belichaamder in het leven kan staan. Wim zijn begeleiding voelde respectvol, wijs en heel betrokken. Alsof ik in een veld stapte van onvoorwaardelijke liefde waarin we samen keken naar mijn stukken."


"Deze week had ik een coachingsessie voor mezelf geboekt met Wim. Er was iets wat me tegenhield om een volgende stap te kunnen zetten en mijn gevoel zei me dat hij me daarbij zou kunnen helpen. Mannenenergie.

Tijdens een dynamische sessie, waar ik Wim heel dankbaar voor ben, kreeg ik interessante inzichten. Het belangrijkste inzicht: ik heb mij nooit echt kunnen identificeren met mijn naam en er hangt een lading aan die niet van mij is. De naam die nooit erkend werd maar aan mij gegeven door mijn vader, verdient wellicht meer erkenning. Door die naam te erkennen erken ik ook het mannenstuk waar ik al mijn hele leven mee stoei."Lomilomi-ritueel 

Doorgegeven vanuit de Hawaiiaanse cultuurlaat een lomilomi-ritueel zich wellicht het best omschrijven als lichaamswerk dat verbonden is met de wijsheid van het voorouderveld. 

Praktisch is het een vorm van een oliemassage van het volledige lichaam waarbij enkel je meest intieme delen bedekt worden. Het lichaam wordt gezien als drager van je eigen wijsheid en trauma's, alsook van je voorouderlijke wijsheid én systemisch doorgegeven trauma's.

 

Deze vorm van lichaamswerk laat zich kenmerken door de vloeiendheid van lange bewegingen via voorarm en hand. 

Het lomilomi-ritueel wordt ingeleid door een voorgesprek, waarin een verlangen of intentie wordt gezet. Vervolgens openen we samen het voorouderveld ter ondersteuning en heling van dat wat er zich energetisch, fysiek en emotioneel mag aandienen tijdens het ritueel waardoor we een heilige ruimte creëren. 

 

Praktische info:

Duur: +/- 2 uur, na intakegesprek (45min)

Locatie: binnenlocatie bij Groepspraktijk Feel Connected (Duffel) of Zomerhuis (Ekeren)

Prijs : intake € 85 incl btw - sessie € 175 incl btw. Zakelijke facturen: prijzen excl. btw

Tijdelijk worden de lomilomi-rituelen aan 50% korting, als introductietarief tot eind juli 2024.

 

IMG_20211008_091443.jpg
Lichaamswerk
Systemisch lichaamsluisteren
lomilomi
bottom of page