top of page

Systemisch lichaamswerk en ziekteopstellingen

Ik geloof graag dat je lijf een ontzettend wijs instrument is, dat jou in essentie dient om te kunnen overleven. 

Hoe dichter je in contact bent met je lichaam, hoe beter je zal merken dat je lichaam resoneert en reageert op wat er buiten je gebeurt, maar ook wat er binnenin gebeurt.

Dan bedoel ik niet enkel de fysieke reacties zoals reactie op warmte, koude, nabijheid, voeding en omgeving, maar ook je innerlijke reacties.

Je lichaam is verbonden met de zielslaag. Via je zielslaag reageer je op alles uit je omgeving met je wie in werkelijk bent, met jouw meest authentieke zelf. Maar vanuit deze laag reageer je met name ook op je familiesysteem.

Systemisch lichaamswerk en opstellingen met het lichaam zijn een vorm van lichaamswerk die geen massage is, maar waar er wel mogelijks aanraking is. We werken niet naar een doel toe, we gaan niks oplossen. Eerder gaan we zoeken waar de vraag die je stelt is gaan wonen in je lichaam, waar dit resoneert. Erkenning geven, bedding geven, getuige zijn en afstemmen op de levenskracht. Jouw levenskracht. 


Vanuit deze ooghoek is het niet vreemd om aan te nemen dat lichaamsklachten en ziektes meer kunnen zijn dan pech of toevalligheden, maar een symptoom kunnen zijn van wat er zich op jouw zielslaag -vaak onbewust- afspeelt en hoe dit verbonden kan zijn met jouw familiesysteem. 

Wat wordt er -onbewust- doorgegeven? Waarom heeft jouw lichaam er een winst bij om het zich slecht te laten gaan? Waar is het daarmee loyaal aan? Hoe zou het zijn om op deze manier bijvoorbeeld naar erfelijke ziektes te gaan kijken?
 
Via dit soort van opstellingen laten we de grote wijsheid die in jouw lichaam zit aan het woord en daarmee het verborgen belang achter de klacht.

Het is in geen enkel geval een vervanging voor een medische behandeling. Het kan wel op een andere laag iets vrijgeven waardoor de ziekte niet meer opnieuw geleefd hoeft te worden. 


Dit schreven anderen over een lichaamsgerichte opstelling:
 

"Wim had alles voorzien en ik kon me comfortabel zetten/leggen. Ik werd zacht en heel mooi begeleid naar de reis door mijn lijf. Bij sommige plekken bleven we wat langer stil staan en door de juiste vragen van Wim kon ik naar diepere lagen gaan. Er werden diepe stukken geheeld en ik kreeg mooie waardevolle inzichten die ik sinds die innerlijke reis meer en meer integreer in mijn leven waardoor ik nog belichaamder in het leven kan staan. Wim zijn begeleiding voelde respectvol, wijs en heel betrokken. Alsof ik in een veld stapte van onvoorwaardelijke liefde waarin we samen keken naar mijn stukken."


"Deze week had ik een coachingsessie voor mezelf geboekt met Wim. Er was iets wat me tegenhield om een volgende stap te kunnen zetten en mijn gevoel zei me dat hij me daarbij zou kunnen helpen. Mannenenergie.

Tijdens een dynamische sessie, waar ik Wim heel dankbaar voor ben, kreeg ik interessante inzichten. Het belangrijkste inzicht: ik heb mij nooit echt kunnen identificeren met mijn naam en er hangt een lading aan die niet van mij is. De naam die nooit erkend werd maar aan mij gegeven door mijn vader, verdient wellicht meer erkenning. Door die naam te erkennen erken ik ook het mannenstuk waar ik al mijn hele leven mee stoei."

Praktische info:

Duur: +/- 2,5 uur

Locatie: Op afspraak en in overleg, indien mogelijk kan dit ook op groen plekje rond Antwerpen (Kalmthoutse Heide, domein Vordenstein of het Peerdsbos)

Prijs : € 150 per sessie

 

Kleding op de buitenlocatie: hou het weerbericht in de gaten en pas je kleding aan aan de verwachtingen. Bij onweer zoeken we een beschutte plek op.

IMG_20211008_091443.jpg
Lichaamswerk
bottom of page