top of page

za 17 sep

|

Kalmthout

Training systemisch werk in de natuur (herfst)

Doen, voelen en verdiepen in het begeleiden van individuele opstellingen in de natuur met jouw cliënten.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Training systemisch werk in de natuur (herfst)
Training systemisch werk in de natuur (herfst)

Tijd en locatie

17 sep 2022, 09:30 – 16 okt 2022, 15:30

Kalmthout, Heibloemlaan 90, 2920 Kalmthout, België

Gasten

Over het evenement

Het inzetten van familieopstellingen buiten in de natuur brengt twee hele krachtige elementen samen in één werkvorm, met zo goed als eindeloze manieren en vormen dit in te zetten bij coachingsessies.  De natuur nodigt -net als het systemisch werk- uit om echt in het hier en nu te zijn. Precies de plek waar de heling bij jouw cliënt mogelijk is. Alle elementen en factoren van de natuur worden uitgenodigd als representant in het Wetende Veld waarin we werken. De magie die ontstaat in dit werk, krijg je er gratis bij...    Voel jij ook de roep?

Deze training is gericht aan hulpverleners met een eerdere (basis)opleiding in coaching of psychologisch begeleiden van mensen. Een basiskennis van systemisch werk is handig meegenomen, maar geen absolute must. De bereidheid tot zelfreflectie en doorlopen van je persoonlijke processen essentieel in het karakter en structuur van dit traject.  Je brengt een eigen thema in. Waar mag het bij jou over gaan? Het uitgangspunt is dat jij ook deel uitmaakt van het veld waarin je werkt. In deze training is de groep ondersteunend in jouw persoonlijk en professioneel groeiproces.

Duur: 6 dagen, in 3 lesblokken van 2 dagen.

Locatie: Kalmthoutse heide

We zijn daarbij de hele tijd buiten en in de natuur. We bewegen mee met “dat wat is”, dus ook met de weersomstandigheden en het seizoen.  We gaan zelf ervaren, voelen en de beweging van “het veld” leren volgen. Daarbij leg ik op gepaste momenten de onderliggende theoretische onderbouwing uit.

Na deze training ben je in staat om op een ontspannen, authentieke manier individuele opstellingen in de natuur te begeleiden.

Met een brede theoretische basis en praktijkervaring in het opstellingswerk ben je klaar om ‘het veld’ in te stappen.

Belangrijke elementen die tijdens deze opleiding aan bod komen:

 • Heldere blik op je eigen thema
 • Inzetten van de natuur als representant, werken met dat wat zich laat zien
 • Basisformats van individuele opstellingen in de natuur oefenen
 • Je basishouding en rol als opsteller
 • Systemisch analyseren van de hulpvraag van je cliënt (bovenstroom vs. onderstroom)
 • Je eigen lijf, lichaamservaringen en dat van de cliënt als instrument
 • Inzicht in de systemische lagen en wetmatigheden (ordening, systemische gewetens, loyaliteiten, schuld, verstrikking,…)
 • Begeleiding van de vraagsteller
 • Verschillende soorten emoties (h)erkennen
 • Helende beweging inzetten
 • Afronden van een opstelling
 • Nazorg en opvolging

Nadien wordt er op maandelijkse basis mogelijkheid tot intervisie voorzien met studiegenoten en andere opstellers. De uitgelezen kans om te verdiepen en regelmatig de voeling met het veld te oefenen.  Praktische informatie :

Data en tijden

- Blok 1 : 17 & 18 september van 9u30 tot 15u30  - Blok 2 : 1 & 2 oktober van 9u30 tot 15u30  - Blok 3 : 15 & 16 oktober van 9u30 tot 15u30   

Zorg goed voor jezelf, met voldoende (warm) eten en (warme) dranken voor een hele dag. Kleed je in laagjes en voorzie goede regenkleding. Je brengt een eigen draagbaar vouwstoeltje mee.  Locatie Kalmthoutse Heide, parking bij De Vroente, ter hoogte van Heibloemlaan 90 in Kalmthout. Van daaruit gaan we samen de heide op.  Groep Min. 6 - max. 12 deelnemers  Investering € 1250 (vrijgesteld van BTW)

Vroegboekkorting van €250 bij inschrijving voor 15/8

Tickets

 • Vroegboekkorting herfst

  € 1.000,00
  Btw: +€ 210,00 BTW
  Verkoop geëindigd op
 • Systemisch werk in de natuur

  € 1.250,00
  Btw: +€ 262,50 BTW
  Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page