top of page

Ben jij de liefde al tegengekomen?

Een mooie vraag die ik regelmatig gesteld hoor worden en eentje waarbij ik steevast op het puntje van m’n stoel ga zitten om het antwoord te horen.

En toch gaat mijn benieuwdheid meestal niet uit naar de “ja” of de “nee” die volgt. (al kan dat natuurlijk zéér interessante informatie zijn).

Op mijn levens- en liefdespad kom ik daar erg verrassende en ontluikende antwoorden tegen in mezelf en daar deel ik graag iets over met jou.

Een poosje geleden mocht ik mijn 40ste verjaardag vieren op een -voor mij- hele bijzondere manier. Ondergedompeld in een bad van prachtige mensen met wie ik op dit moment een stuk(je?) van mijn levenspad samen mag bewandelen, kwam dit stukje liefde heel erg naar boven.

Het was zó voelbaar hoe ik bij elk van deze mensen een ander stuk van mezelf leer kennen en mag mee verbinden. In alle schoonheid en verwarring die hiermee gepaard ging: bij elk contact kwam ik een ander stukje van mezelf tegen. Plots waren al die stukjes samen in één ruimte…

Zo voelde het alsof er niet enkel tientallen vrienden waren, maar ook tientallen stukjes Wim. Allemaal stukjes die op zichzelf verbinden en geliefd werden als deel van een geheel.

Ik voelde heel sterk hoe ik een geheel uit verschillende delen mocht zijn, en hoe spannend het was om dat ook te omarmen.

Hoe bijzonder is het om stil te staan bij hoe ik verschillende vrienden uitkies op andere raakvlakken, en hoe lastig het tegelijkertijd is om al die stukken in mezelf graag te zien?

Hoe ik op verschillende manieren vrienden liefheb en hoe er op verschillende manieren van mij gehouden wordt.

En hoe heerlijk het is om zo veel liefde tegen te komen, voor al die aparte stukken en al die stukken samen.

“Ben jij de liefde al tegengekomen?”

Begrijp je waarom deze vraag me zo mateloos boeit?

Voor mij resoneert dit lied heel erg mee

Ik wens je een prachtige, liefdevolle dag https://www.youtube.com/watch?v=YOt_BxFVANo

Big hug Wim De Laet


65 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page