top of page

Bewuster ontmoeten: wie ontmoet je en wie zie je écht?

Bijgewerkt op: 2 okt. 2019

Is dit voor jou ook zo herkenbaar:


Je gaat naar een cursus, waar je een tiental nieuwe mensen ontmoet. Zo goed als onmiddellijk heb je een leuk gevoel bij één of meerdere mensen en voel je dat er misschien wel anderen zijn met wie je liever niet in één ruimte bent. Je kan meteen een klik met iemand voelen of net een grote weerstand voelen opkomen.


Van sommige mensen onthoud je meteen hun naam en bij anderen vergeet je bijna dat ze in je groep zitten.


Sinds enkele dagen heb ik besloten om me bewuster te worden van wat ik op zo'n momenten ervaar. M'n mond viel letterlijk open van wat er zich in me begon af te spelen.


Het deed me erg denken aan familieopstellingen.


Daar ga je heel doelgericht een persoon aanduiden om iets of iemand te representeren, zodat er gevoeld kan worden hoe jullie zich tot elkaar verhouden.

Dat in m'n achterhoofd houdend, vond ik het een interessant experiment dit eens om te draaien. Elk persoon bij wie ik duidelijk een klik merkte, zette ik in gedachte op een plaats ergens in m'n buurt op een plek die fijn voelde. Wat voel ik als ik die persoon daar zet?


Moeilijker werd het als ik ook aan de slag ging met de mensen die ik liever niet in m'n buurt had. Het opzoeken van deze weerstand bracht me dichter bij wie of wat ik nu echt uit de weg wil gaan en waarom.


Wat een schat aan informatie!



Zo ben ik de voorbije dagen representanten tegengekomen van grote broers en kleine zusjes, zoontjes, dochters, moeders en vaders, jongetjes door wie ik vroeger gepest werd, ex-liefjes, vroegere werkgevers met wie ik niet meer door één deur kan en ga zo maar voort.



Ik nodig je uit om ook eens een dag bewuster te ontmoeten, al dan niet met nieuwe mensen.



Wie kom jij zoal tegen? Benieuwd wat ze je te vertellen hebben!


Wim De Laet

www.pinecone.be

systemische opstellingen en relatietherapie


40 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


Leuke teksten, Wim. Boeiend hoe je de zaken beschrijft.

Like
bottom of page