top of page

Tel je zegeningen

In het boek "Als de man verliest" van Tim Overdiek en Wim van Lent wordt me gevraagd m'n zegeningen te tellen. De grootste zegening? Ik ben gezegend door papa te kunnen zijn. Ik ben gezegend om dit uniek soort van liefde te mogen voelen in mijn leven. Ik ben gezegend met het feit dat er een klein wezentje op deze aarde rondloopt dat mij "papa" noemt. Want wat is papa? Het woord papa is heel rechtdoor. Er zit geen enkele twijfel in het woord papa. Het is kracht en zachtheid. Het is sterk en het is lief. Het zijn twee uitreikende kinderarmpjes die worden beantwoord. Papa. Mét alle uitdagingen, spiegelingen, worstelingen en momenten dat ik mezelf teleurstel omdat ik me weer laat vangen aan flippend brein en ouwe dynamieken. Mét de momenten dat ik die zachtheid zelf niet voel. Dat ik zelf de twijfel voel. Dat het me helemaal verschrompelt omdat ik mezelf zo voel falen. En het volgend moment, weerklinkt haar stemmetje terug door de kamer. Onvoorwaardelijk. Papa.

Wat zijn jouw grootste zegeningen?

-Wim De Laet-

Systemisch coach en relatietherapeut

Pinecone.be

64 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Zou het?

Comments


bottom of page