top of page

Wat mag je jezelf nog meer geven?

Bijgewerkt op: 2 okt. 2019

Ik vind het altijd zo'n interessante vraag om te stellen aan een koppel: wat vind je zo fijn aan elkaar? Het leuke is dat beide partners meestal heel verschillende antwoorden geven en dit vaak momenten zijn van blozende wangen en er -met wat geluk- een uitwisseling op gang komt van liefdevolle blikken en een stralende glimlach op beide gezichten verschijnt.


"Ik kon niet weerstaan aan de levensvreugde en vrijheid in zijn blik." "Ik vond haar zo liefdevol en speels" "Hij straalde zo'n zelfvertrouwen en vastberadenheid uit" "Ze is zo sportief en is tegelijkertijd zo'n levensgenieter, wauw!" "Hij nam echt de tijd voor me en kon zo aandachtig luisteren als ik iets vertelde"

Met wat geluk wordt het gesprek dan ook wat sappiger en komen er leuke anekdotes boven over hoe ze elkaar hebben leren kennen en de magische aantrekkingskracht die er tussen hen was toen.

...en met nòg wat meer geluk zie ik hoe gemakkelijk de magie van toen weer opflakkert en de lichtjes in hun ogen weer aansteekt.Heerlijk, toch?


Wat ik zo mooi vind aan deze vraag, is dat onder die vraag een misschien nog wel veel mooiere vraag ligt.


Aantrekkingskracht heeft vaak te maken met het vervullen van je diepe verlangens. Ga maar na:

Waarom val je op iemand die je zo vreugdevol en vrij vindt? Waarom is iemand die zo liefdevol en speels overkomt zo aantrekkelijk voor jou? Wat zoek je bij iemand die sportief en levensgenieter is? En ga zo maar door.

Wist je dat dit informatie is waarmee je jezelf nog veel gelukkiger kan maken in het dagelijkse leven? Zet deze antwoorden eens achter de vraag: "Wat mag ik mezelf nog meer geven?" Wat mag jij jezelf nog meer geven? Ik ben benieuwd naar jouw antwoorden. Wim De Laet

www.pinecone.be

systemische opstellingen en relatietherapie

70 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page