top of page

6-daagse Transitiereis voor zorgprofessionals in de Oostenrijkse Alpen
Het onzichtbare zichtbaar maken

Een impactvolle training én huttentocht doorheen lichaamsgericht traumawerk en systemische opstellingen rond lichamelijke klachten en ziekte.

door Pomme Termond en Wim De Laet

Ontdek de wijsheid, het verborgen verhaal én de taal van het lichaam via opstellingen en verdiep je kennis en ervaring in het begeleiden van je cliënten vanuit trauma naar meer levenskracht, levenslust en levensenergie.

Facebook Post (1)_edited.jpg
Facebook Post copy 2 (4).jpg
Facebook Post copy 2 (7).jpg

‘Het menselijk lichaam is geprogrammeerd om te overleven, zélfs al gaat dat ten koste van haar eigen gezondheid. Een systemische blik op trauma, lichamelijke klachten en ziekte geeft hierop diepgaande inzichten.’

Ben jij een zorgprofessional als coach, therapeut, (para)medicus of hulpverlener?

 

Ben jij ook mateloos geïnteresseerd in lichaamswerk rond trauma, systemische opstellingen én werken in de natuur?

 

Wil jij werken aan jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling in een inspirerende omgeving? 

 

Dan wil je deze unieke ervaringsgerichte training in de Oostenrijkse Alpen doorheen lichaamsgericht traumawerk en systemische opstellingen rond lichamelijke klachten en ziekte niet missen.

 

Een impactvolle training én huttentocht in één met de bergen als “speelveld”. 

 

Een ieder die het verlangen voelt om een innerlijke reis te maken en tegelijkertijd wil leren het lichaam te betrekken in het voelen en begeleiden van opstellingswerk, integratie en heling van trauma kan zich kandidaat stellen om met ons mee te gaan. 

 

Jouw individuele proces, de groepsdynamiek en de natuur met haar elementen zijn onze leerinstrumenten. De combinatie van een diepe reis naar binnen en leren vanuit ervaren maakt dat dit belichaamd leerproces zijn tijd vooruit is, maar o zo nodig. 

 

Dit bijzondere concept wordt gefaciliteerd door twee zeer ervaren trainers op het gebied van lichaamsgericht werken met trauma en opstellingen. Verbonden door hun passie voor de bergen vlechten zij hun expertise naadloos in elkaar tijdens deze intensieve training voor professionals.

Een training waarin je jezelf een nieuwe manier van werken eigen maakt om verborgen dynamieken en patronen in bijvoorbeeld familiesystemen die ten grondslag kunnen liggen aan lichamelijke klachten en ziekte te doorbreken.

“Op een dag ben je geboren 

Uit samengaan ontstaan

Uit een lange rij van mensen

Die nog diep in jou bestaan

Met hun angsten en verlangens

Met al hun liefde en hun pijn

Daar ver in het verleden

Ligt de bron van wie we zijn”

 

~ Stef Bos ~

4F608408-F217-4DB3-A04F-96EE56D81164_1_2

Kom naar buiten en kijk naar binnen

Onder de bezielde begeleiding van Pomme Termond (lichaamsgericht traumatherapeut) en Wim De Laet (lichaamsgericht familieopsteller) je in de bergen op een reis van binnen naar buiten, waar je elke dag - letterlijk en figuurlijk - nieuwe paden betreedt. De natuur is ons kader én onze grootste leermeester tegelijkertijd.

 

Je maakt kennis met systemisch lichaamswerk en ziekteopstellingen in de natuur. Een werkwijze waarin de diepe wijsheid van het lichaam en het celgeheugen wordt aangesproken om te onderzoeken wat er zich afspeelt in de onderstroom, oftewel wat de boodschap is van lichamelijke klachten of ziekte. Tegelijkertijd leer je de basisprincipes als het gaat om verwerking, integratie en heling van trans- en intergenerationeel trauma.  

 

Dit avontuurlijke concept in ‘de mooiste en grootste trainingszaal ter de wereld’ leidt gegarandeerd tot leren met een grote impact, waarin gekozen is voor verdieping en ontwikkelen van kennis, wijsheid, intuïtie en vaardigheden op basis van eigen ervaring.

 

Het is dus meer dan alleen een training: jij als coach, therapeut, (para)medicus of hulpverlener wacht de bijzondere taak om voor te gaan. 

 

Onze intentie is dat jij op de eerste plaats je eigen binnenwereld onderzoekt. Daarin neem je de wijsheid van jouw lichaam mee, waardoor je meer thuiskomt in je eigen lijf en je eigen familiesysteem. 

 

Je leert (weer) te luisteren naar de taal van je lichaam en jezelf te bevrijden van de verstrikkingen die je daarin (nog) tegenkomt. Resultaat is dat je gevoel van veiligheid en basisvertrouwen in jezelf toeneemt en je daardoor als professional – nog beter – kunt gaan leven vanuit de plek die voor jou bedoeld is.

 

Als vanzelf zul je opmerken dat je je vrijer kan bewegen in het hier en nu, waardoor er meer ruimte ontstaat om een veilige bedding te creëren en jezelf – nog bewuster – in te zetten als instrument in het begeleiden van anderen. 

 

Tijdens de training ontwikkel je onder andere een dieper inzicht in: 

- de verschillende verschijningsvormen van trauma;

- de werking van het zenuwstelsel (polyvagaal theorie);

- de onderlinge samenhang van trauma en (familie)patronen;

- de samenhang van lichamelijke klachten of ziekte en trans- en intergenerationeel trauma;

- basishouding en methodiek van systemisch lichaamswerk;

- basishouding en methodiek van het werken met opstellingen bij ziekte;

- belangrijke aandachtspunten in het werken met trauma; 

- herkennen en werken met de microbewegingen van het lichaam;
- hoe je op sensitieve wijze beweging brengt binnen systemen naar positieve verandering, integratie en heling.


 

Theorie wordt afgewisseld met praktische oefeningen waarin je aan den lijve de kracht ervaart van vertragen, verstillen, aanwezig zijn en het volgen van de energie. Je leert (weer) te luisteren naar de subtiele signalen van je lichaam en te vertrouwen op je eigen wijsheid en intuïtie.

Daarnaast vergroot je jouw capaciteit als het gaat over het waarnemen van de signalen van veiligheid, alertheid en onveiligheid bij anderen en hoe hier op sensitieve en ondersteunende wijze mee te werken, zodat patronen als uit zichzelf zichtbaar worden. 

 

Je leert over afstemming, veiligheid, verbondenheid, overdracht, tegenoverdracht, zelfregulatie, co-regulatie, het werken met hulpbronnen en containment. Zo kan je in de begeleiding met anderen met een open blik in het moment aanwezig blijven. Ook als het lastig wordt.

 

Kortom, je maakt jezelf een nieuwe manier van werken eigen die inzetbaar is naast andere methodieken of ervaringen die je misschien reeds in je toolbox hebt. 

 

Na deze prachtige reis sta jij op je eigen unieke plek en ben je in staat om vanuit een diep weten en met vertrouwen in de wijsheid van je eigen lichaam én de natuur systemen op een trauma sensitieve wijze te begeleiden. 

Voel jij “dit wil ik”? Licht elke cel in je lichaam op bij het idee? 

Wat kun je verwachten?
 

We verzamelen op zondag in het dorpje Brand. Je leert de rest van de groep kennen en krijgt instructies rondom veiligheid in de bergen en het verblijf in de hutten. Daarna gaan we op pad en beginnen aan onze klim naar de 1e hut op ca. 1600 meter. Met elke stap die je zet laat je langzaam de ruis uit het dagelijks leven achter je en kom je dichterbij jezelf. 

Elke ochtend starten we met een ochtendprogramma. Daarna gaan we op weg naar de volgende hut. We lopen gemiddeld 2 á 4 uur per dag. Hierbij verblijven we op maximaal 2679 meter. We passeren de prachtige Lünersee en hoogtepunt is een optionele beklimming van de Schesaplana (2965 meter). De hoogste berg van de Rätikon, op de grens van Oostenrijk en Zwitserland. Op de 5e dag dalen we af naar het dal waar we onze training zullen afsluiten met een “luxe” verblijf in een hotel/pension.

De adembenemende bergen zijn ons decor. De natuur, de groep en de bijzondere ervaringen onderweg zijn je spiegels en vormen zowel je bedding als je leeromgeving.

Het wandelen wisselen we af met theorie, opdrachten voor reflectie, opstellingswerk in de natuur en met praktische oefeningen waarin je aan den lijve de kracht ervaart van vertragen, verstillen, aanwezig zijn en het volgen van de energie. Je leert (weer) te luisteren naar de subtiele signalen van je lichaam en te vertrouwen op je eigen wijsheid en intuïtie.

Daarnaast vergroot je jouw capaciteit als het gaat over het waarnemen van de signalen van veiligheid, alertheid en onveiligheid bij anderen en hoe hier op sensitieve en ondersteunende wijze mee te werken, zodat patronen als uit zichzelf zichtbaar worden.

Je leert over afstemming, veiligheid, verbondenheid, overdracht, tegenoverdracht, zelfregulatie, co-regulatie, het werken met hulpbronnen en containment. Zo kan je in de begeleiding met anderen met een open blik in het moment aanwezig blijven. Ook als het lastig wordt.

Tijdens de training ontwikkel je onder andere een dieper inzicht in:
– de verschillende verschijningsvormen van trauma;
– de werking van het zenuwstelsel (polyvagaal theorie);
– de onderlinge samenhang van trauma en (familie)patronen;
– de samenhang van lichamelijke klachten of ziekte en trans- en intergenerationeel trauma;
– basishouding en methodiek van systemisch lichaamswerk;
– basishouding en methodiek van het werken met opstellingen bij ziekte;
– belangrijke aandachtspunten in het werken met trauma;
– herkennen en werken met de microbewegingen van het lichaam;
– hoe je op sensitieve wijze beweging brengt binnen systemen naar positieve verandering, integratie en heling.

Kortom, je maakt jezelf een nieuwe manier van werken eigen die inzetbaar is naast andere methodieken of ervaringen die je misschien reeds in je toolbox hebt.

Na deze prachtige reis sta jij op je eigen unieke plek en ben je in staat om vanuit een diep weten en met vertrouwen in de wijsheid van je eigen lichaam én de natuur, systemen op een trauma sensitieve wijze te begeleiden.

Voel jij: “dit wil ik”? Licht elke cel in je lichaam op bij het idee? 

Lees dan hieronder door de praktische informatie en meld je aan via de knop.

Praktische info & aanmelden

PRAKTISCH

 

 

Wanneer

3 t/m 8 september 2023
Vorarlberg – Oostenrijk

Vertrek – en eindpunt is het dorp Brand. 

Exacte locatie en aanreisinformatie ontvang je na aanmelding.

3 t/m 8 september 2023
Vorarlberg - Oostenrijk

Vertrek- en eindpunt is het dorp Brand. Exacte locatie en aanreisinformatie ontvang je na aanmelding. 

Afhankelijk van de weersomstandigheden en in het belang van de veiligheid behouden wij ons het recht om de route en/of activiteiten aan te passen.

De training gaat definitief door van zodra er 6 bevestigde deelnemers zijn

 

Investering
• Early Bird prijs : €1997,- excl btw tot 15 juli 2023
• Reguliere prijs: €2297,- excl btw vanaf 16 juli 2023

 

Inclusief

• Deskundige begeleiding
• Zorgvuldige selectie van route, locatie, activiteiten
• 4 overnachtingen in berghutten & 1 overnachting in een 'luxe' hotel/pension
• Maaltijden, water, koffie en thee in de hutten (vol pension)
• Persoonlijke intake (online)
• Individuele sessie systemisch lichaamswerk met Wim (+/- 2 uur omgeving Antwerpen of online). Op deze wijze kun je nader kennismaken met onze werkwijze, alsook samen bekijken of de training de juiste stap is voor jou op dit moment. De kosten voor deze sessie zijn inbegrepen in de totaalprijs. Besluit je toch niet deel te nemen, dan betaal je de reguliere kosten voor een individuele sessie (€ 150,- excl. btw)
• Voor- en nabespreking (online)

 

Exclusief

  • Heen- en terugreis

  • Verplichte reisverzekering die bergsportrisico’s dekt

  • Persoonlijke uitgaven (drankjes in hut, souvenirs, etc.) 

Voor wie

Deze training is in het bijzonder voor (zorg)professionals c.q. ondernemers die het verlangen voelen om een innerlijke reis te maken en tegelijkertijd willen leren het lichaam te betrekken in het voelen en begeleiden van opstellingswerk, integratie en heling van trauma. 

 

Ervaring en/of vooropleiding in het begeleiden van cliënten zijn een pre, maar geen must. Opleidingsniveau en werkervaring is minder belangrijk dan jouw gedrevenheid. Daarnaast heb je zelf al stappen gezet in jouw persoonlijke ontwikkeling via coaching of therapie.

Jij bent: 

 

- Coach, therapeut, (para)medicus of hulpverlener (in de breedste zin van het woord). Voldoe je niet aan dit profiel maar voel je toch de roep, aarzel dan niet om je kandidaat te stellen en jouw motivatie met ons te delen;

- Geïnteresseerd in het verdiepen en werken met (trans- en intergenerationeel) trauma middels lichaamsgericht systeemwerk;

- Bereid je open te stellen, je kwetsbaar op te stellen en verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen proces;

- Nieuwsgierig naar deze unieke manier van ontwikkelen en leren. Ervaringsgericht en dus zonder “handboek”.

- Benieuwd hoe het is om je op een unieke wijze te verbinden met een prachtige groep gepassioneerde collega’s/gelijkgestemden;

- Avontuurlijk en bent in goede fysieke en mentale conditie;

- Genoeg taalvaardig in het Nederlands

 

Conditie en Kracht
Deze training is geschikt voor mensen met enige (berg)wandelervaring en goede motoriek. Een goede conditie en “Trittsicherheit” (stapzekerheid) is een must. Je moet je zeker in het terrein kunnen voortbewegen. De tochten gaan over gemarkeerde paden. Het pad kan smal, stijl en lastig zijn, soms over gruis en los gesteente. De dagen bestaan gemiddeld uit 2 á 4 uur lopen met lichte bepakking (+/-5 tot 7 kilo). Wees er op voorbereid dat het wandelen in de natuur in combinatie met innerlijk werk uitdagingen met zich mee kan brengen. Uit je comfortzone gaan is onderdeel van deze ervaring. Hoe uitgeruster en fitter je bent, des te meer deze ervaring je kan opleveren. 

 

Verblijf en maaltijden
We overnachten in berghutten op basis van vol pension, de laatste nacht in een 'luxe' hotel/pension. Maaltijden, koffie, thee en water zijn inbegrepen. Alleen op de eerste dag zorg je voor je eigen lunch. 

 

Aanmelden
We reizen bewust met een kleine groep. Persoonlijke aandacht en veiligheid staan voorop. Plaatsen zijn dus beperkt. Aanmelden kan via deze link

 

Minimaal aantal deelnemers: 6
Maximaal aantal deelnemers: 12

 

Wil je met ons mee? Stel je dan kandidaat door een mailtje te sturen naar systemischlichaamswerk@gmail.com of meld je hier aan.

Over Pomme

Foto Pomme.jpg

Pomme Termond (1979) heeft een passie voor zelfontwikkeling, zelfheling en transformatie. Het lichaam ziet zij als essentieel onderdeel om de volheid van het leven te ervaren en ons potentieel te leven.

Als een instrument waar doorheen het leven tot expressie komt volgt Pomme – soms tegen alle conventionele wegen in – de stem van haar hart. Met een diep vertrouwen in de natuurlijke beweging van het leven en gespecialiseerd in trauma, transformatieve- en persoonlijke groei, werkt zij zowel met individuen als groepen.

Zij is werkzaam als psychotraumatoloog, lichaamsgericht traumatherapeut, complementair therapeut, psychosociaal therapeut, NARM (master) therapeut, IEMT practitioner, Body de-armouring practitioner, Trauma Release & Breathwork coach en Tantra Teacher. Daarnaast heeft zij jarenlange ervaring als alpinist, buitensportinstructeur en reisleidster. 

Zie voor meer info www.emocare.nl

Over Wim

7C9D17C1-9169-4AD0-BE4B-3B85B860940C_1_201_a_edited_edited.jpg

Wim De Laet (1982) is mateloos gefascineerd door het onderzoek hoe verbindingen tussen mensen werken en de diepe wijsheid die een lichaam laat zien als je het laat spreken. 

Hij leeft met beide voeten stevig op de grond en het hoofd in de wolken, op ontdekkingstocht door het leven. “Ben je bereid om te léven?” is de vraag die zijn ziel hem steeds weer stelt, waardoor hij het leven helemaal aangaat. 

Hij werkt als relatietherapeut, loopbaanbegeleider en familieopsteller en is gespecialiseerd in individuele opstellingen in de natuur en verschillende vormen van lichaamsgericht systemisch werk (o.a. ziekteopstellingen en dansopstellingen) en geeft trainingen rond systemisch werken in de natuur. 

Hij begeleidt op een zeer afgestemde manier met een opmerkelijke fijngevoeligheid voor wat er zich in de onderstroom afspeelt. 

Zie voor meer info www.pinecone.be

bottom of page